Legenda se ne oporavlja, novca je sve manje

Stanje sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera i dalje se ne popravlja, a njegova obitelj kako bi namirila ogromne troškove liječenja primorena je na očajnički potez.

Kako bi namirila ogromne troškove liječenja koji tjedno stoje 140 tisuća eura obitelj Schumacher  primorana je prodati njegov Mercedes AMG E55 iz 1998. godine koji stoji 120 tisuća eura (100 tisuća funti), prenosi portal Top Gear.

Obitelj Schumacher i dalje vjeruje u čudo! Čudo zvano oporavak legendarnog Michaela Schumachera koji je prije nekih dvije i pol godine, točnije 29. prosinca 2013. godine, u poznatom francuskom skijalištu Meribel zadobio teške i po život opasne ozljede glave na zabranjenom dijelu staze, još uvijek se nije dogodilo. Schumi je nakon toga proveo šest mjeseci u induciranoj komi nakon čega je prebačen u svoj švicarski dom na Ženevskom jezeru, u kojem zdravstvenu brigu o njemu vodi 15 ljudi.

Konkretnih potvrđenih pomaka nabolje nažalost – nema

Unatoč dugotrajnom procesu u kojem je na poboljšanje njegova zdravlja potrošeno oko sto milijuna kuna, konkretnih potvrđenih pomaka nabolje nažalost – nema. Kako vrijeme odmiče, svi sve manje vjeruju kako će se legendarni sportaš i idol sportskog svijeta oporaviti. No, briga o njemu i dalje iziskuje velike novce.

Novca sve manje

Iako je Schumacher za vrijeme svoje velike karijere zaradio novce o kojima mi obični smrtnici možemo samo sanjati, čini se kako je novaca sve manje.

Barem ako ćemo vjerovati pisanju stranih medija koji navode kako je obitelj Schumijaprimorana prodati njegov Mercedes kako bi namirila troškove njegovog liječenja, koje tjedno stoji 140 tisuća eura! Obitelj Schumacher nastoji se boriti s crnim prognozama, plaćajući koliko je god potrebno kako bi vratili svoga Michaela u kakvu-takvu životnu ravnotežu.

Upravo stoga, troškovi liječenja su grozomorni skupi, pa su dosad prodali vilu u Norveškoj, privatni zrakoplov, a sada su eto oglasili i Mercedes u Berlinu, za kojeg traže 120 tisuća eura. Agentica obitelji Sabine Kehm suzdržava se od davanja bilo kakvih izjava, međutim iz krugova bliskih obitelji doznaje se kako je financijska situacija obitelji Schumacher vrlo teška. Švicarski liječnici, patronažne sestre, fizoterapeuti, medicinske sestre jako su skupi, a novca je sve manje. Stoga je obitelj počela prodavati svoje carstvo.

netmobil.hr

netmobil.hr

Bez obzira na to teku li u vašim venama oktani, ili je automobil za vas tek prijevozno sredstvo, ono što se događa u svijetu automobila i prometa utječe na vašu svakodnevnicu, stoga je Netmobil.hr tu kako bi vam pružio što više korisnih informacija i savjeta.

Jedinstvenim miksom zanimljivog i svrhovitog sadržaja iz relevantnih izvora, informacija o novim vozilima, kretanjima na tržištu automobila i energenata, pogled u budućnost začinjenu pokojom zanimljivosti, to je ono što od Netmobila možete očekivati svaki dan.

30.07.2016.