Novi Peugeot 508 - hrvatska premijera na Zagreb Auto Showu 2018

Novi PEUGEOT 508 izvana puno obećava, ali njegova je unutrašnjost podjednako spektakularna

PEUGEOT će predstaviti novi Peugeot 508 kao hrvatsku premijeru na Zagreb Auto Showu 2018. Svi posjetitelji imaju priliku otkriti ovaj radikalni fastback u paviljonu 7 Zagrebačkog Velesajma od 10. do 15 travnja 2018. Novi PEUGEOT 508 mijenja sve. S novom niskom i kompaktnom konstrukcijom, novim vanjskim oštrim i snažnim dizajnom, sa spektakularnom unutrašnjosti koja dolazi s jedinstvenom izvedbom sustava PEUGEOT i-Cockpit®, novi PEUGEOT 508 obećava intenzivne doživljaje. Njegove uzorne vozne osobine, novi motori, tehnološka oprema, ali i generacijski skok u kvaliteti čine novi PEUGEOT 508 svjetskim predvodnikom uspona u višu klasu Marke. Na hrvatsko tržište stiže krajem 2018. godine.

Već na prvi pogled, novi PEUGEOT 508 iznenađuje svojom snažnom izražajnošću i dinamičnim stavom. Riječ je o niskom automobilu tek 1,40 m, fluidnih i aerodinamičnih linija u coupe duhu.

Prednji kraj izgleda zadivljujuće i agresivno. Profinjena prednja maska izvedene s motivom šahovnice ističe se između svjetala Full LED, izravno nadahnutima posljednjim konceptnim automobilom Marke: Peugeot INSTINCT. S lavom u sredini prednje maske i logotipom „508” na prednjem dijelu poklopca motora, novi PEUGEOT 508 posuđuje iz naslijeđa svojih vrlih prethodnika, modela PEUGEOT 504 i 504 COUPÉ.

Vertikalni vizualni potpis s dnevnim svjetlima LED opalnog sjaja daje snažnu i ekskluzivnu osobnost. Vitka i oštra, poput zagrada označuju prednji dio automobila, pružajući se od svjetala do ventilacijskih otvora na odbojniku.

Ravan i masivan poklopac motora maksimalno je spušten kako bi cjelina bila dinamičnija. Izveden je na način da se sprijeda ili iz profila pruža pogled na najpročišćenije linije. Takva izvedba poklopca motora, takozvana karoserijska izvedba, u automobilskoj industriji koristi se samo za vrhunska ili iznimna vozila.

Svi ti atributi novom PEUGEOT 508 daju snažnu osobnost te također osnažuju konkretnu predodžbu vrhunske kvalitete.

Promatran iz profila, novi PEUGEOT 508 otkriva savršenu usklađenost proporcija sa snažnim obilježjima. Niska linija krova, napeta i fluidna, slijedi vrhunske dizajnerske značajke. Automobil djeluje kompaktno, a zapravo je dugačak 4,75 m. Ugrađene ostakljene površine dodatno izduljuju siluetu i otkrivaju vrata bez okvira. Ništa ne narušava dinamičnost profila: poklopac motora, stakla i okviri vrata nisu klasičnog izgleda, spojevi i zazori minimalizirani su s najvećim umijećem, kotači su prilagođeni kako bi savršeno popunili blatobrane, a krovna antena nestaje (sada je tehnikom serigrafije otisnuta na karoseriju). Na taj način PEUGEOT svoju stručnost stavlja u službu estetike i kvalitete.

Stražnji dio također otkriva jednu od originalnosti novog PEUGEOT 508: vješto sakriven prtljažnik koji omogućuje spajanje stila i funkcionalnosti s pomoću lakšeg pristupa prtljažniku ukupnog obujma od 487 litara

Oštar i snažan vanjski izgled novog PEUGEOT 508 nikog stoga ne ostavlja ravnodušnim. Novi PEUGEOT 508 izvana puno obećava, ali njegova je unutrašnjost podjednako spektakularna.

Ulaskom u novi PEUGEOT 508, kao da ste ušli u neki drugi svijet, pun iznenađenja, originalan i visoke kvalitete. Pogled odmah privlači spektakularna armaturna ploča izrazito visoke klase. Novi PEUGEOT 508 opremljen je, naime, najnovijom izvedbom sustava PEUGEOT i-Cockpit® i i-Cockpit® Amplify

Bilo da je riječ o konstrukciji vozila, odnosu volumena, optimiranju dimenzija, smanjenju mase, aerodinamičnosti ili pogonskim sklopovima, primjenjuje se sva sredstva kako bi se postigle nove niske razine emisije CO2.


05.04.2018.