U australskoj državi Queensland od 1. ožujka se mogu dobiti registarske pločice sa smajlijima

Automobili će moći imati samo jedan smajli na tablici. Na raspolaganju pet popularnih emotikona: plakanje od smijeha, namigivanje, sunčane naočale, srca u očima i obični smiley. Prednarudžbe se već mogu slati.

Personaliziranje registarskih pločica na automobilima u sjeveroistočnoj australskoj državi Queensland od 1. ožujka bit će mnogo fleksibilnije i zabavnije. Tamošnje su vlasti, naime, odlučile dozvoliti dodavanje emotikona, popularnih smileya, koji se koriste u chat aplikacijama, i na registracije automobila.

Ukrašavanje registracija ipak se ne može obaviti s bilo kojim Unicode simbolom, već je na raspolaganju samo pet popularnih emojija: plakanje od smijeha, namigivanje, sunčane naočale, srca u očima i obični smiley.

Na tablice se može uz emotikon dodati i do 5 alfanumeričkih znakova (3 slova i 2 brojke) u bilo kojoj kombinaciji, a ovo zadovoljstvo potencijalne vlasnike će koštati 475 australskih dolara (oko 2.200 kuna).

U Australiji, naime, personaliziranje registracija je dostupno već duže vrijeme, a na njih je do sada bilo moguće dodati znak omiljene sportske ekipe ili grada, pa su emojiji bili logičan nastavak...

Ostatak vijesti pročitajte na linku.

22.02.2019.