Neobična VW Buba

Na prvi pogled na slici vidite prilično uobičajen prizor: umirovljenika u VW Bubi. Međutim, to nije obična Buba - napravljena je u cijelosti od drveta!

Momir Bojić, 71-godišnji umirovljenik iz Čelinca kod Banja Luke odlučio se poigrati drvetom i Bubom iz 1975. te napravio ovo neobično vozilo u čast svoje supruge Nade.

Auto je izrađen od 20.000 sitnih hrastovih pločica, a cijeli projekt koštao je oko 5.000€ i trajao godinu i pol dana. Registrirana je i smije na cestu.
Retrovizori, svjetla, antena, upravljač pa i najsitniji detalji obloženi su drvetom. Momir je u istom stilu izradio i drvenu kapu koju je dizajnirao po obujmu svoje glave.

Njegova Buba plijeni poglede kud god krene, a bila je izložena i na sajmu automobila u Essenu prošle godine. Već je dobio nekoliko ponuda za nju, a jedna od njih je bila čak milijun dolara. Trebala je biti izložena u privatnom muzeju, ali nažalost investitor je nenadano preminuo. Momir kaže da bi ju prodao, ali samo ako bi dobio barem tri puta više nego je uložio u nju.

Pogledajte neobičnu Bubu u galeriji:

09.06.2014.
Fotografije: http://www.feralista.com