Novi Renault ZOE

Novi Renault ZOE nudi najbolje performanse dosad, najviše zahvaljujući većoj snazi i dometu. Odvažan dizajn čini ga još upečatljivijim. Novi ZOE nudi bogatu naprednu opremu za udobnu i zabavnu vožnju. Užitak posve električne vožnje poprimio je novu dimenziju!

Predstavljanje treće generacije ove posve električne Renaultove perjanice strateški je važan korak Grupe u razvoju serijskih električnih vozila.

Sedam godina nakon predstavljanja najprodavanijeg električnog gradskog automobila u Europi, novi ZOE vratio se još svestraniji, kvalitetniji i napredniji. Usto nudi i vrhunske značajke još od osnovnog modela po i dalje pristupačnim cijenama.

Napredak je vidljiv već na prvi pogled. Izvana se novi ZOE ističe osobnošću i prepoznatljivo svježim dizajnom. ZOE je doživio revoluciju u unutrašnjosti, pa tako nudi posve obnovljenu instrumentnu i upravljačku ploču za još veću udobnost.

S tehničke strane novi ZOE nudi veći domet – opremljen je baterijom kapaciteta 52 kWh s dometom od 395 km (prema novom ispitnom postupku WLTP) te nudi više opcija za punjenje zahvaljujući novoj mogućnosti punjenja istosmjernom strujom (DC). Njegov snažan motor snage 100 kW pruža još veći užitak u vožnji.

Općenito govoreći, novi je ZOE rezultat zajedničkog rada na poboljšanju elemenata ključnih za rad električnog vozila; od šasije, kočnica i upravljača do električne kontrolne jedinice. Nova generacija nudi sve značajke koje bismo očekivali od električnog vozila vodećih performansi, a pritom je i dalje pristupačna.

Električna arhitektura u potpunosti je obnovljena kako bi se u vozilo mogla ugraditi serijski dostupna digitalna instrumentna ploča, ali i uvesti nekoliko naprednih sustava za pomoć u vožnji (ADAS). Kada je u pitanju rasvjeta, ZOE se može pohvaliti full LED svjetlima već od osnovnih inačica. Ova svjetla 75 % su jača od halogenih uz jednaku potrošnju energije.

A kada su u pitanju povezane usluge, novi je ZOE opremljen sustavom Renault EASY CONNECT. Sustavi za pomoć u vožnji, 10-inčni zaslon, multimedijski sustav Renault EASY LINK i nov način rada za gradsku vožnju samo su neke od značajki osmišljenih da vožnju učine jednostavnijom i ugodnijom.

Tvornica u Francuskoj poslužila je za razvoj koncepta, dizajn, montažu te razvoj motora i glavnih mehaničkih dijelova. Novi ZOE obogaćen je Renaultovom stručnošću koja se brusila upravo u zemlji njegova nastanka. Također, lokalizirana proizvodnja vozila zahtijeva minimalne logističke tokove, a vozila se proizvode u neposrednoj blizini zemalja u kojima će se prodavati.

Dakako, na cesti novi ZOE ne ispušta nikakve emisije. Ali povoljan utjecaj Renaulta ZOE na okoliš tu ne završava. U njegovoj su izradi upotrijebljeni u potpunosti reciklirani umjetni materijali, uključujući vidljive dijelove kabine (npr. presvlake proizvedene u skladu s principima kružne ekonomije) i dijelove od reciklirane plastike.

Pionir i predvodnik električne mobilnosti u Europi, Renault je razvio nenadmašnu svijest o potrebama i očekivanjima ovog rastućeg tržišta. Novi ZOE dokaz je njegove stručnosti.

13.12.2019.