Nissan LEAF daje pozitivan zamah globalnoj prodaji električnih vozila

Najprodavanije električno vozilo na svijetu zadržalo je titulu uz snažnu potražnju u fiskalnoj 2017

Prošle je fiskalne godine prodaja Nissanovih električnih vozila porasla za 10 % na globalnoj razini, a tome je najviše pridonijela rastuća potražnja za Nissanom LEAF bez emisija, najprodavanijim električnim vozilom na svijetu.
U fiskalnoj godini koja je završila s 31. ožujka, automobil na potpuno električni pogon je ostvario znatan porast na svim važnim tržištima električnih vozila, u Japanu, Europi i SAD-u.
Zahvaljujući interesu kupaca za novi Nissan LEAF druge generacije, koji nudi veći domet i nove napredne tehnologije, očekuje se daljnji porast potražnje. Prodaja nove generacije modela, predstavljenog u listopadu 2017., je u porastu u Japanu i SAD-u. Za ovu se fiskalnu godinu očekuje početak prodaje posve novog Nissana LEAF na više novih tržišta, uključujući Latinsku Ameriku, kao i Aziju i Oceaniju.
„Uspješna globalna prodaja Nissanovih električnih vozila priznanje je našoj stručnosti i potvrda našeg vodećeg položaja u području tehnologije električnih vozila”, rekao je izvršni potpredsjednik Nissana, Daniele Schillaci, direktor Nissanova odjela za vozila na električni pogon. „Neviđena reakcija kupaca na Nissan LEAF, najnapredniji električni automobil na svijetu, značajno je pridonijela snažnom Nissanovom rastu u 2017. Nissan LEAF najprodavaniji je električni automobil na svijetu, uz najveću prisutnost na tržištu i dostupnost. Očekujemo da će ostati na vodećem položaju i u 2018.”

25.04.2018.