Japanci napravili električni automobil od pamuka i poliestera

Malen električni automobil čija je vanjština napravljena od pamuka i poliestera, vizija je japanske tvrtke RimOnO koja se ovakvim proizvodom pokušava nametnuti na tržištu automobila.

Konceptni primjerak dugačak je 2,2, a širok jedan metar i u dva reda sjedala prima dvojicuputnika što su na predstavljanju i dokazali predsjednik tvrtke Shinsuke Ito i dizajnervozila Kota Nezu. Prednje je sjedalo rotirajuće čime se omogućava lakši ulazak i izlazak iz vozila.

U svojoj minimalističkoj unutrašnjosti RimOnO više nalikuje na moped nego na automobil. Takav mu je i upravljač na kojem su smještene kontrole, dok je kočnica ipak nožna. Ozvučenja nema, ali prijenosni zvučnici mogu se spojiti na tablet ili pametni telefon i tako stvoriti ugodniju atmosferu vožnje.

netmobil.hr

netmobil.hr

Bez obzira na to teku li u vašim venama oktani, ili je automobil za vas tek prijevozno sredstvo, ono što se događa u svijetu automobila i prometa utječe na vašu svakodnevnicu, stoga je Netmobil.hr tu kako bi vam pružio što više korisnih informacija i savjeta.

Jedinstvenim miksom zanimljivog i svrhovitog sadržaja iz relevantnih izvora, informacija o novim vozilima, kretanjima na tržištu automobila i energenata, pogled u budućnost začinjenu pokojom zanimljivosti, to je ono što od Netmobila možete očekivati svaki dan.

02.06.2016.