Biste li ukrasili ovako svoj automobil? Crteži s termokromatskom bojom sve su veći hit

Igranje s termokromatskom bojom nije jeftin sport, ali je pravi mamac za sve željne pažnje na ulicama

Termokromatska boja, odnosno boja osjetljiva na toplinu, nije novost. Dapače, koristi se već godinama, no kako netko napravi novi krasan crtež na svome automobilu, tako postane hit na društvenim mrežama.
Ovog se puta sa svojom Hondom Civic proslavio Ryan Miller, koji je na poklopcu motora naslikao čuvenoga Jokera. Taj se negativac iz Batmana na njegovu automobilu pojavljuje u dva slučaja, ukoliko se lim zagrijao od rada motora ili ako je vani viša temperatura.
Što na to kaže policija, nije nam poznato, ali vam zato možemo istaknuti da termokromatska boja nije dugog vijeka. Uništavaju je sunčeve zrake, pa crteži traju tek po nekoliko mjeseci, s time da se u boju mogu dodati i posebni aditivi za zaštitu od UV zraka.
Jasno, takva je varijanta nešto skuplja, a litra osnovne termokromatske boje košta oko dvije tisuće kuna. Tu su i troškovi umjetnika, pa prosječnom građaninu iznad glave visi pitanje isplativosti.
Ryan Miller Jokera je naslikao sam te uz video napomenuo da crtež postaje kristalno jasan i vidljiv kada se poklopac od motora zagrije na 30 Celzijevih stupnjeva.

 

Vijest je prenesena s dnevnik.hr

15.04.2018.