Korištenje službenog automobila registriranog u inozemstvu

Poštovani, moja firma sa sjedištem u RH (d.o.o.) surađuje s njemačkom firmom. Dobili smo na korištenje kombi registriran u njemačkoj koji plaćamo, tako da treba umanjiti račun usluga za određeni iznos od korištenja kombija. Točnije, dozvoljeno nam je da s njim idemo kući, u Zagreb, na kratki odmor. Pod kojim uvjetima ga možemo koristiti za dolazak i odlazak  iz Njemačke u RH?

Potrebno je imati valjani ugovor o poslovnoj suradnji i dozvolu korištenja primljenog vozila kojim Vas je strano trgovačko društvo iz Njemačke opunomoćilo za upravljanje u Republici Hrvatskoj s točnim imenima i prezimenima osoba koje imaju pravo koristiti i upravljati vozilom. Takav dokument uvijek trebate imati u vozilu kako biste mogli prezentirati policijskim ili carinskim službenicima. Savjetujem da takav dokument bude s obje strane ovjeren kod javnog bilježnika u Njemačkoj i prevedeno na hrvatski jezik po ovlaštenom sudskom tumaču za njemački jezik. 

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Mario Klokočovnik, dipl. iur.

Na pitanja korisnika, odgovara naš stručni savjetnik Mario Klokočovnik, dipl. iur..
Ukoliko i vi imate pravno pitanje ili problem vezan uz promet i vozila pošaljite nam svoj upit na e-mail adresu: pravnik@auti.hr!

27.11.2015.