U nedjelju se pomiče sat, vrijede i nova pravila u vožnji

U nedjelju 31. ožujka 2013., u dva sata poslije ponoći, prestaje zimsko računanje vremena, a tada prestaje i obveza vožnje s dnevnim ili kratkim svjetlima danju. Dakle, od nedjelje vas prometni policajci neće kazniti ako ne upalite dnevna ili kratka svjetla.

Dok vozači automobila sami smiju procijeniti hoće li ljeti po danu paliti dnevna ili kratka svjetla na autu ili ne, vozači dvokotača to moraju obavezno učiniti, jer Zakon o sigurnosti prometa na cestama nalaže da na motociklu i mopedu za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.

Vozač koji ne ispoštuje ovu ovu odredbu, može očekivati 300 kuna kazne.

netmobil.hr

netmobil.hr

Bez obzira na to teku li u vašim venama oktani, ili je automobil za vas tek prijevozno sredstvo, ono što se događa u svijetu automobila i prometa utječe na vašu svakodnevnicu, stoga je Netmobil.hr tu kako bi vam pružio što više korisnih informacija i savjeta.

Jedinstvenim miksom zanimljivog i svrhovitog sadržaja iz relevantnih izvora, informacija o novim vozilima, kretanjima na tržištu automobila i energenata, pogled u budućnost začinjenu pokojom zanimljivosti, to je ono što od Netmobila možete očekivati svaki dan.

28.03.2013.