Novi Nissan X-trail stigao u Nissanove autosalone u Hrvatskoj

Nissan potvrđuje svoj položaj svjetskog predvodnika u razredu crossovera lansiranjem novog X-Traila. 

Preoblikovan od temelja, X-Trail se pridružuje redizajniranim Qashqaiju i Jukeu u Nissanovoj sveobuhvatnoj porodici crossovera, donoseći novu tehnologiju, stil i najveću praktičnost u klasi. U prodaji u Hrvatskoj od rujna, novi X-Trail označava početak još jednog uzbudljivog poglavlja u priči o uspjehu Nissanovih crossovera.

X-Trail kombinira cijenjeno Nissanovo iskustvo i poznavanje terenaca i integralnih pogona s novim zamislima i tehnologijama nadahnutim pionirskim modelima crossovera marke. Rezultat je automobil koji redefinira razred kompaktnih SUV-ova.

Konstruiran na novoj platformi Common Module Family (CMF), razvijenoj u Alijansi Renault-Nissan, novi je X-Trail snažan i upotpunjen poput prethodnog modela, no dodaje stil crossovera i učinkovitost, uzbudljiv izgled, inovativnu tehnologiju te iznimnu udobnost i praktičnost.

Nissanova želja da X-Trail pretvori u najpotpuniju ponudu u razredu C-SUV bila je pokretačka sila iza odvažnoga novog dizajna. Kao kockica koja se savršeno uklapa u Nissanovu viziju izgleda suvremenog crossover SUV-a, novi X-Trail krasi dojmljiv izgled koji određuje najnoviji Nissanov dizajnerski izričaj.

Zahvaljujući glatkim ali mišićavim linijama karoserije, X-Trail spaja snagu i pustolovni duh s organskim, tečnim linijama. Otmjen no sportski obris ima i niz novih obilježja i detalja, među ostalim nova upadljiva svjetla (u višim razinama opreme serijski s LED diodama) i osebujna LED dnevna svjetla po kojima ćete ga bez pogreške prepoznati. Ostali detalji obuhvaćaju električno otvaranje prtljažnika i električni krovni prozor.

U unutrašnjosti X-Trail putnicima nudi posve nov ugođaj. Kabina je od samog početka oblikovana za opcionalnih sedam sjedala i ima raspored ukoso, kao u kinu, pa svaki putnik ima odličan pogled prema naprijed. Zbog primjene vrhunskih materijala i domišljatog oblikovanja, X-Trail postavlja nova mjerila kad je riječ o pristupačnosti stražnjih sjedala, prostoru za putnike u opcionalnom trećem redu i tehnologiji u unutrašnjosti. Tu je i NissanConnect posljednje generacije, sustav koji nudi integraciju pametnog telefona i niz inovacija poput nekoliko već instaliranih aplikacija radi „povezanijeg” doživljaja vožnje (aplikacije dostupne ovisno o tržištu).

Novi X-Trail pogoni snažan ali štedljiv dCi 130, motor koji optimalno pomiruje izvrsnu uglađenost s ekonomičnom potrošnjom, na svim brzinama. Dostupan je s pogonom na dva ili četiri kotača (All Mode 4x4-i posljednje generacije). U kombinaciji s novim Nissanovim sustavom nadzora šasije i „sigurnosnim štitom”, pogonski sklop novog X-Traila vozaču nudi sveobuhvatnu mrežu sigurnosnih i komfornih obilježja koja osiguravaju da svako putovanje bude ugodno.

X-Trail će imati itekako važnu ulogu u Nissanovoj sve većoj porodici crossovera. Proizvodit će se u devet tvornica diljem svijeta za najrazličitija tržišta. U svjetskim razmjerima, njegov je prethodnik bio jedan od najprodavanijih automobila tvrtke, a od nove se inačice očekuje znatan doprinos Nissanovu srednjoročnom poslovnom planu Power 88, koji obuhvaća fiskalne godine 2011. - 2016.

05.09.2014.