Po snježnim stazama s novom zimskom gumom Sava Eskimo SUV 2

Uz pomoć nove zimske gume za sportske terence Sava Eskimo SUV 2 na površinama prekrivenima snijegom ili ledom moći ćete zadržati odličnu kontrolu nad vozilom.

Prije zimske sezone robna marka Sava predstavlja vam visokoizdržljivu zimsku gumu Eskimo SUV 2 za sportske terence koja se može pohvaliti europskom kvalitetom i prihvatljivom cijenom. Nova guma robne marke Sava odgovor je na sve veću potražnju za sportskim terencima. Naime, prodaja guma za SUV vozila povećala se s 8 posto u 2012. godini na 10 posto u 2016. godini.

Guma Eskimo SUV 2 razvijena je sa svrhom da sportskim terencima omogući izvrsnu upravljivost na snijegu i učinkovito kočenje, a time vozačima pruža smirenost i osjećaj sigurnosti.

Značajke i prednosti

  • takozvani dezen Athletic Rib omogućuje povećanu upravljivost. Istodobno usavršeni oblik središnjega rebra snižava razinu buke pri kotrljanju gume na suhim cestama, što međutim ne utječe na prianjanje u zimskim uvjetima.
  • Zbog konture gume s više radijusa kontaktna površina duga je i široka te time omogućuje ravnomjeran pritisak gume po podlozi. Tako se osiguravaju bolja kontrola nad vozilom i veća kontaktna površina na zaleđenim cestama.
  • Čvrsti blokovi gume usavršeni su za sportske terence te omogućuju izvrsnu upravljivost na snijegu i učinkovito kočenje. Ti blokovi imaju snažnije rubove koji olakšavaju prijenos snage na cestama prekrivenima snijegom.
  • Optimalno raspoređeni žljebovi po obodu gume brzo apsorbiraju vodu i raspršuju je ispod gazne površine, a rezultat je odlično prianjanje na mokrim cestama.


[1] Izvor: ETRMA – EMEA Prodaja guma od 2012. do 2016. godine, po segmentima vozila.

25.09.2017.