Doktore pomozite!

Doktore pomozite


Limeni ljubimci nam znaju zadavati poprilične glavobolje kad se radi o servisima i održavanju, a ponekad se teško odlučiti i koji kupiti. U ovoj rubrici možete pronaći odgovore na sva ta pitanja ili postaviti svoja. Pretražite arhivu pitanja i odgovora ili pošaljite svoj upit ovdje ili na e-mail: servis@auti.hr.

*Odgovori će biti objavljeni na ovoj stranici
*Učestalost odgovora ovisit će o broju postavljenih pitanja
*Ne garantiramo odgovor na svako postavljeno pitanje
*Savjeti i dijagnoza grešaka su informativnog karaktera te se ne mogu koristiti za planiranje troškova popravaka

Kada mijenjati ulje u mjenjaču Mazde 3?

Kada mijenjati ulje u mjenjaču Mazde 3?

Imam automobil Mazda 3 1.6 CE, 77kW iz 2008. godine. Kada trebam prvi put mijenjati ulje u ručnom mjenjaču te kada ga ponovno mijenjati nakon prvog puta?

Cijeli članak...
 Koji auto za vožnju po makadamu?

Koji auto za vožnju po makadamu?

Možete li mi preporučiti neko starije vozilo na stražnji pogon, prikladno za vožnju po makadamu. Znam da se u takve svrhe najčešće koristila Lada Riva, ali ona mi je sada ipak prestara pa tražim nekakvu dobru zamjenu.

Cijeli članak...
 Lada Niva na plin

Lada Niva na plin

Razmišljam o kupnji Lade Nive, koju nikada nisam imao prilike voziti. Koristio bih se njome za kratke relacije i odlazak u vikendicu. Zanimaju me starija godišta (1996.) s ugrađenim plinom, a ako mi se svidi, uzeo bih i noviju (2004.). Molim vas da me upozorite s čim bih mogao imati problema i na što...

Cijeli članak...
 Koji auto za vožnju po makdamu?

Koji auto za vožnju po makdamu?

Možete li mi preporučiti neko starije vozilo na stražnji pogon, prikladno za vožnju po makadamu. Znam da se u takve svrhe najčešće koristila Lada Riva, ali ona mi je sada ipak prestara pa tražim nekakvu dobru zamjenu. Hvala!

Cijeli članak...
 Lada Niva troši ulje

Lada Niva troši ulje

Imam Ladu Nivu 1.7i staru 1 godinu, s prijeđenih 17.450 km. Do sada sam auto redovito servisirao kod Adria Lade, gdje je i kupljen. Oni su stavljali u motor Valvoline 10W 40, ali nisam zadovoljan, pa Vas molim za savjet koje drugo ulje mi preporučujete za Nivu. Do sada je s tim uljem dosta bilo nadolijevanja...

Cijeli članak...