Stari Mercedes E 300 Diesel trese i loše pali

 Stari Mercedes E 300 Diesel trese i loše pali

Imam Mercedes E 300 Diesel iz 1995./1996. godine i, kada ga hoću upaliti, katkad se počne tresti i neće upaliti, kao da ne prima gorivo. Onda moram pumpati gas dok ne primi i, kad se napokon upali, normalno radi. To se ne događa stalno, već povremeno, a u posljednje vrijeme malo češće. Molim pomoć, što bi to moglo biti?

Najprije, vaš Mercedes E 300 D nije iz 1995./1996. godine, nego iz 1995. (isto kao što se nitko nije rodio 1995./1996., nego konkretne godine), a tako se navodi kad se mulja kod daljnje prodaje. Kad se uzme u obzir da se takvim autom u pravilu prelazi velika kilometraža (niste je naveli), vjerojatno je već dotrajao. To pokazuju i simptomi koje navodite te vam savjetujemo da automobil odvezete u specijalizirani servis za dizelske motore i da izmjerite kompresiju. Ako tlakovi nisu ravnomjerni i niži su od 28 bara, vjerojatno se približio generalni popravak. Ne vjerujem da je riječ o bezazlenoj stvari, a parcijalni popravci u pravilu su bacanje novca.

Prof. dr. sc. Željko Marušić

Prof. dr. sc. Željko Marušić, priznati je prometni stručnjak sa zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti koji svoje stavove temelji na znanstvenim činjenicama, ali i životnom iskustvu.

13.01.2012.