Problem s paljenjem kod Mercedesa E200

Problem s paljenjem kod Mercedesa E200

Imam Mercedes E 200, 16V, 100kw, 1995. godina. Problem je sljedeći: kada je hladan motor, pali bez problema. Ako je motor vruć, teško pali samo ako je interval duži od 10 tak min ugašenog vozila. Inače, ako je vruć, nakon 10tak min što sam ga ugasio, upalit će bez problema. Stvarno ne neznam do čega bi moglo biti? Pumpa goriva je promijenjena prije 3-4 godine, filter goriva je neki dan promijenjen.

Teško je shvatiti iz ovog šturog pitanja što se točno događa - da li auto teško vrti ili vrti motor, a neće primiti. Svaki od navedenih problema vuče za sobom još nekoliko drugih problema prije postavljanja dijagnoze. Svakako bi trebalo obratiti pažnju na stanje akumulatora, svjećica i pritisak goriva. Po mogućnosti spojiti auto na dijagnostiku da se vidi što će ona reći ako je zapamtila kakvu trajnu grešku.

Nikola Kovačević, Autoservis Rubor

Autoservis Rubor je licencirani servis za održavanje i servisiranje motornih vozila osnovan 1975. godine. Individualnim pristupom prilagođavaju se potrebama i interesima klijenata te daju garanciju na svoj rad i dijelove.

Nikola Kovačević, Autoservis Rubor
13.09.2013.