Alfa 147 - ljuštenje boje

Ovim vas putem molim za informaciju oko Alfe 147 1.6. 12/2003.godište. Vidim da ste u jednom slučaju naveli da treba provjeriti izvornu boju, a moje pitanje je što to točno znači jer se na mom automobilu u posljednjih pola godine pojavljuju fleke a u ovlaštenom servisu tvrde da je to od sunca i starosti.

Također, nedavno se počeo gasiti  u vožnji, ali ne tako da se brzo digne noga s kumpulga pa se ugasi i sve lampice svijetle, nego samo stane kao da je ugašen. Javljao je grešku da je code od ključa. Inače auto se vozi na gorivo i plin, možda je u tome problem? Molim Vas stručno mišljenje.

Nažalost to je boljka Alfi, kao i još nekih auta (uglavnom talijanskih), da im se ljušti boja iako to ne žele priznati. Naime kada je površina koja se lakira kontaminirana dolazi do takvih situacija, a Talijani su poznati kao aljkavi ljudi (Japancima se takve stvari baš i ne događaju). Što se tiče gašenja auta, treba vidjeti događa li se problem samo na plinu ili benzinu ili je nevezano, te ga spojiti na dijagnostiku.

27.04.2016.