Novi Pulsar i Nismo glavne su zvijezde Nissanove iznimno raznolike ponude u Parizu

Ambicija, samopouzdanje i strast tri su glavna obilježja Nissanova izložbenog prostora na Pariškom salonu automobila 2014.

U središtu pozornosti posve je novi Pulsar, automobil kojim se Nissan vraća u segment C. Pulsar, dizajniran i konstruiran u skladu s jedinstvenim pristupom i filozofijom na temelju kojih su nastali Nissanovi vodeći crossoveri, u Parizu se prvi put predstavlja javnosti.

Dolaskom novog Pulsara Nissanova ponuda postaje najsnažnija i najpotpunija dosad. Pulsar spaja najveći prostor u unutrašnjosti i praktičnost te nastavlja s provođenjem Nissanove odluke o uvođenju nove tehnologije u segment. Uz inovacije kao što su sustav za kočenje u nuždi (Forward Emergency Braking) i LED svjetla, Pulsar je opremljen i Nissanovim nagrađivanim sustavima Around View Monitor i Safety Shield, sveobuhvatnim paketom sigurnosnih tehnologija koji obuhvaća sustav za otkrivanje pokretnih objekata, još neviđen u toj klasi.

U Parizu će biti izložene sve inačice modela Pulsar, među njima i najsnažnija – 1.6. DIG-T 190 – koja će u Parizu biti premijerno prikazana. Inačica sa 190 KS ističe se brojnim jedinstvenim dizajnerskim obilježjima i Pulsaru daje sportsku, dinamičnu notu.

U skladu s motivom performansi je i dramatična nova dizajnerska studija Pulsar Nismo. Taj koncept, koji će u Parizu imati svjetsku premijeru, pokazuje sportski potencijal novog Pulsara i kombinira dojmljiv izgled s brojnim brižljivo konstruiranim Nismovim rješenjima za bolje performanse i aerodinamičnost.

Osmišljen za pokazivanje sportskog potencijala novog Pulsara, koncept Nissan Pulsar Nismo u Parizu ima svjetsku premijeru. Kombinacijom mišićava izgleda s brojnim Nismovim konstrukcijskim i aerodinamičkim rješenjima, dojmljiv koncept temeljito istražuje Pulsarove sportske mogućnosti, a Nissan istražuje nove uzbudljive načine razvoja ponude serijskih modela Nismo.

Predstavljanje novog Pulsara dvanaesta je premijera novog modela u isto toliko mjeseci, što je uistinu nevjerojatno postignuće. Činjenica da Nissan nastavlja s razvojem novih tehnologija u uzbudljivim novim sektorima globalnog automobilskog tržišta taj pothvat čini još dojmljivijim. Uspješnim početkom prodaje novog električnog monovolumena e-NV200 Nissan potvrđuje vodeći položaj u sektoru vozila bez emisija i predanost dovođenju autonomnih vozila na tržište do 2020.

Nissanov ambiciozan plan razvoja novih modela i uspjeh aktualne palete modela rezultirali su rekordnom proizvodnjom Nissana u Europi. Zahvaljujući sve većem broju modela dostupnih na sve više tržišta, Nissan je na dobrom putu da do 2016. postane vodeća azijska marka u Europi. Ključ tog uspjeha leži u sve većem broju Nissanovih tvornica u Rusiji, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu koje potiču rast lokalnih gospodarstava i dovode na tržište inovativne i uzbudljive nove modele.

Na ovogodišnjem Pariškom salonu istaknut će se i kontinuirani razvoj marke Nismo, koja ove godine slavi tridesetu obljetnicu osnutka. Osim koncepta Pulsar Nismo, Nissan otkriva i posve obnovljen model 370Z Nismo. Novi model ističe se brojnim konstruktorskim i dizajnerskim novostima koje zajedno donose još oštrije i zabavnije vozačko iskustvo. Dobio je tehnička rješenja razvijena u sklopu projekta GT-R Nismo pa je krajnji rezultat serijski 370Z s najviše sportskog žara dosad.

Još jedan novi Nismov model, koji će sigurno ubrzati puls posjetitelja na Pariškom salonu automobila novi je Juke Nismo RS. Nakon premijere na Ženevskom salonu automobila u ožujku, najnovija evolucija hvaljenog Jukea Nismo predstavit će se i u Parizu prije nego u prosincu stigne u prodajne salone. Izložen spreman za proizvodnju, Juke Nismo RS snage 218 KS dolazi s brojnim inženjerskim i dizajnerskim rješenjima za još usredotočeniju vožnju.

Automobili nisu jedino što čini Nismo jednom od najuzbudljivijih i najnaprednijih marki sportskih automobila, što zorno dokazuje telemetrijski sustav NissanConnect Nismo Plus. Vrhunska tehnologija koja će svoju premijeru doživjeti u Parizu omogućuje vlasnicima modela GT-R Nismo da svoje vozačke rezultate sa staze ponove u udobnosti svojeg doma putem Sonyjeve videoigre Gran Turismo 6. Brojnim mogućnostima kojima vozači mogu analizirati tehniku vožnje NissanConnect Nismo Plus omogućuje profesionalnu telemetriju po pristupačnim cijenama.

Nissanova želja i strast da promijeni način na koji se automobili osmišljaju, dizajniraju i upotrebljavaju naglašena je predstavljanjem konceptnih automobila IDx Freeflow i IDx Nismo. Oba modela IDx, koji će europske premijere imati u Parizu, dizajnirana su pristupom „zajedničkog stvaranja” koji kupcima omogućuje da budu dio procesa.
Dizajnirani za „digitalnu” generaciju rođenu nakon 1990. i uz njezinu pomoć, modeli IDx Freeflow i IDx Nismo predstavljaju drukčiji pristup izradi vozila. Posjetitelji na Nissanovu izložbenom prostoru mogu iskusiti taj proces putem posebnog sustava virtualne stvarnosti Oculus Rift 3D.

Nissanov popis debitanata na Pariškom salonu automobila zaokružuje nova posebna serija modela Qashqai. Nova posebna izvedba SV1, kojom Nissan obilježava uspjeh modela Qashqai, predvodnika na tržištu, kupcima donosi još više tehnologije. SV1 serijski je opremljen raznovrsnom opremom za veću sigurnost i udobnost, uključujući Nissan Safety Shield i Around View Monitor.

10.10.2014.